Lady

Lady är 1.43 m i mk vilket gör henne till D-ponny. Hon är fördd född 1991, alltså 22 år iår och är en korsingsponny mellan ”Ridponny” och Welsh.
Lady är en väldigt speciell ponny och en otroligt snäll ponny… Hon skulle aldrig få för sig att bita, sparka eller skada någon. Hon är ett matvrack och kan äta nästan vad som helst.
Hur är Lady att rida?
Lady behöver en lugn, rutinerad och bestämd ryttare med mycket skänkel och hjälper då hon kan bli väldigt het, resa sig, slänga med huvudet och sticka ifall hon får chansen.
När det gäller i dressyren så är hon helt tvärt emot het, då behöver hon mycket skänkel och hjälper annars går hon bara och jobbar inte.
Ladys resa genom livet…
När Lady var 5 år importerades hon till Sverige till en fälttävlansryttare som tävlade Lady väldigt mycket… När Lady var 18 år så såldes hon till en tjej som hobbyred henne och var därför inte i form när jag fick henne vid 18-19 år åldern.
I början när jag hade fått henne så hobbyred jag henne för det mesta, red bara i skogen, trava och skrittade bara för jag hade bara ridit i ca 1-2 månader när jag fick henne. Hon hobbyreds i ca 1.5 år innan jag hade börjar lära mig rida ordentligt och lärt känna henne, vi började rida lite på banan, galppera och hoppa gjorde vi… I början av hösten 2011 åkte vi och tränade för en tränare, dressyr gällde det och jag lärde mig en helt del där, då kunde jag få henne i hyffsad form och galoppera samt hoppa med bättre teknik. Slutade med träningen i början av 2012 och red lite för mig själv, hade inga speciellt mål då, inga träningar eller något jag tänkte förbättra.
I slutet av sommaren 2012 så flyttade vi Lady till ett stall i saxtorp, här hoppade jag henne mer på allvar, ville komma framåt och utveckla både mig och henne, tro mig, hon blev riktigt svettig efter varje ridtur/pass… Jag började senare på hösten att träna för en tjej, bara för att få komma ut på lite träningar och eventuellt utveckla oss, slutade sen för henne och började träna för henne igen i början av 2013, tyckte inte jag fick den hjälp jag behövde av henne längre då jag ville komma någonstans med Lady så jag slutade och tränade mest för mig själv, satte upp mål och verkligen jobbade med Lady i skogen, i hoppningen och dressyren. Tro mig, det har gett resultat, hon har fått sånn bra kondis nu och bättre muskler.
genom denna resan har både jag och Lady utvecklat något enormt… Jag har fått bättre sits, rider bättre, kan mer och utvecklats fysiskt. Lady har fått bättre muskler, jobbar mer och lärt sig at respektera mig som ryttare.
I nuläget hoppar jag för en tränare 1 gång i veckan och kommer nog göra det året ut, fortsätta att utvecklas och lägga upp schema för varje vecka.
Mina mål med Lady:
Kunna rida henne i fin form – sommaren – AVKLARAT
Hoppa en bra bana på 70 cm – AVKLARAT
Lady ska respektera mig mer – AVKLARAT
Ha en bättre sits – sommaren – AVKLARAT
Hoppa 1 m – AVKLARAT
Galoppombyte

DSC_0182 20140721-120943-43783474.jpg DSC_0074 redigerad02 DSC_0120

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s